Wat is Ayurveda

Wat is Ayurveda?

Ayurveda is zowel een levenswijze als een geneeskundig systeem dat wereldwijd meer dan 5000 jaar wordt beoefend en wordt beschouwd als de oudste geneeswijze ter wereld.

Ayur betekent “leven” en Veda betekent “kennis/wetenschap”. Ayurveda is meer dan alleen een systeem voor de behandeling van ziekten, het is een wetenschap van het leven.

Ayurveda ondersteunt de vele zelfhelende aspecten van het lichaam door middel van benadering van lichaam, geest en ziel. Het leert ons om balans en harmonie te houden in ons lichaam. Door het herkennen en omkeren van vroege tekenen van onbalans, kan het ontstaan van volwaardige ziekte worden voorkomen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van kruidenbehandelingen om specifieke ziekten en aandoeningen te behandelen.

Ayurveda is gebaseerd op de tridosha theorie (VATA, PITTA, KAPHA). Doshas, ook wel lichaamsconstituties, drukken een unieke combinatie van fysieke, emotionele en mentale kenmerken uit.

Inzicht in uw unieke dosha (Prakruti) en de specifieke behoeften die daarbij horen, stelt u in staat om optimale keuzes te maken over voeding, lichaamsbeweging en alle andere aspecten van uw levensstijl.

Reacties zijn gesloten.