Onze diensten

Onze diensten

Ayurvedisch Consult

Ayurvedisch consult

Een Ayurvedisch consult van Asamanya Ayurveda Healing bestaat uit het volgende:

Intakegesprek over uw gezondheid of klachten, medicijnen en / of supplementen gebruik en  ayurvedische pols- tong diagnose. Indien nodig worden er nog andere onderzoeken gedaan, afhankelijk van de klachten om de ayurvedische diagnose vast te stellen.

Aan de hand van het polsonderzoek wordt uw constitutie (uw persoonlijke type) uitgebreid besproken. Ook worden er adviezen voor uw voeding, medicijngebruik, persoonlijke levensstijl gegeven. Deze krijg u mee van onze Ayurveda Specialist in de vorm van een behandelplan.

Duur: 30 min of 60 minuten. Boek uw afspraak

Shirodhara (met olie)

Shirodhara

Tijdens een Shirodhara behandeling wordt een constante straal van warme olie over het voorhoofd en derde oog chakra gegoten. Hiermee vloeien, onrust, stress en overbodige gedachten weg. Wat overblijft is ontspanning en een heldere geest. Shirodhara werkt erg goed bij stress, slapeloosheid, sinusitis etc. Boek uw afspraak

Nara cupping

Nara ukhral

Behandeling bij een Nara (navel) verzakking. Een Nara verzakking kan leiden tot vervelende bijwerkingen zoals buikpijn, misselijkheid, overgeven en moeite met eten. Zelfs in milde vorm kan het een constante aanwezigheid van deze klachten veroorzaken. In ernstige gevallen kan het leiden tot moeilijkheden bij het lopen en pijn in de onderrug. Gelukkig kan deze aandoening worden behandeld met een eenvoudige procedure genaamd “Nara cupping”. Met behulp van een maatlint vanaf de navel naar de borst, kan worden vastgesteld of er sprake is van een verzakking. De behandeling van een Nara verzakking met een navelcup duurt slechts 20 tot 30 minuten en kan de symptomen verlichten en de algehele gezondheid verbeteren. Boek uw afspraak 

Abhyanga (Ayurvedische massage)Abhyanga (Ayurvedische massage)

Abhyanga is een ayurvedische massage waarbij het hele lichaam inclusief hoofd en gezicht wordt ingeolied met warme kruidenolie. Deze massage werkt rustgevend en zorgt dat afvalstoffen worden afgevoerd. Het helpt het energetisch evenwicht te herstellen, voornamelijk bij klachten behorende bij Vata disbalans. Denk hierbij aan stress, burn-out, vermoeidheid, slapeloosheid. Deze massage wordt ook aangeboden door vrouwelijke therapeuten. Boek uw afspraak

Marma UzhichilMarma Uzhichil

Marma Uzhichil is een oude Ayurvedische holistische massage die 108 triggerpoints in het lichaam activeert om de conditie, spijsvertering en bloedsomloop te verbeteren, stress los te laten en de slaap te verbeteren. Het is een Ayurvedische therapie van diepe weefselmassage*, die sterk wordt aanbevolen om de bloedsomloop te verbeteren en tegelijkertijd het zenuwstelsel te stimuleren. Het helpt ook bij het verzachten en verstevigen van de huid.

Je krijgt een volledige lichaamsmassage met olie. Boek uw afspraak

Takradhara

Takradhara

Zoals bij Shirodhara wordt gedaan met olie, wordt bij Takradhara karnemelk geinfuseerd met kruiden in een constante straal over het voorhoofd gegoten. Deze behandeling helpt om te ontspannen, vermindert stress en bevordert slaap. Boek uw afspraak

Svedana  (kruidenstoombad)Svedana (kruidenstoombad)

Svedana is een reinigend stoombad in een zweetkist met warme (kruiden)stoom. Hierbij openen de porieëen en de kanalen in het lichaam zich, en worden de gifstoffen uit het lichaam verwijderd. Svedana is bijzonder werkzaam na Abhyanga massage. Het verbetert de circulatie, kalmeert verkoudheid en vermindert pijn en stijfheid. Boek uw afspraak

Udavartana (droge massage)Udavartana (droge massage)

Udavartana is een speciaal soort deep tissue massage waarbij gebruik wordt gemaakt van kruidenpoeders. Het verhoogt de afvoer van afvalstoffen via de huid en resulteert in een stralende en gezonde huid. Deze behandeling wordt voorgeschreven aan mensen met overgewicht, cellulitis, diabetes, spierdystrofie etc. Boek uw afspraak

Valuka Sveda (reumabehandeling)Valuka Sveda (reumabehandeling)

Bij Valuka Sveda wordt een katoenen stempel gevuld met een mengsel van verwarmd zand en kruiden aangebracht op de pijnlijke gewrichten. Deze behandeling wordt voorgeschreven als pijn bestrijding bij reuma en artrose. Boek uw afspraak

Marma Therapie (drukpunten behandeling)Marma Therapie (drukpunten behandeling)

Marma’s zijn vitale energiepunten in het lichaam. Marma therapie stimuleert de energiepunten en zorgt dat afvalstoffen afgevoerd worden en energie weer vrij kan stromen. Er is specifieke aandacht voor klachten zoals vastzittende spieren, stijve nek, rugpijn, schouder en/of benen. Boek uw afspraak

Nasya (incl. hoofd/nek/gezichtsmassage)Nasya (incl. hoofd/nek/gezichtsmassage)

Dit is een behandeling waarbij medicinale olie/ghee in de neus wordt gedruppeld. Vervolgens wordt een lichte hoofd, gezicht en nekmassage gegeven. Nasya is een zeer effectieve behandeling voor diverse klachten van het hoofd, hoofdpijn, migraine, sinusitis, tinnitus, etc.

Kati Basti (rugbehandeling)Kati Basti (rugbehandeling)

Kati Basti is een plaatselijke rugbehandeling. Op het te behandelen gedeelte van de rug wordt een dam van deeg opgebouwd, waarin vervolgens warme medicinale (kruiden)olie wordt gebracht. Kati Basti werkt zeer rustgevend, verwarmend en ontspannend. Het wordt toegepast bij klachten zoals o.a. chronische (lage) rugpijn, hernia en pijn aan de (tussen)wervelschijven.

Akshi Tarpana (oogbehandeling)Akshi Tarpana (oogbehandeling)

Akshi Tarpana is een oogbehandeling waarbij de oogleden voor een bepaalde tijd worden bedekt met lauwwarme mediciniale ghee. Langzaam worden de ogen geopend en gesloten, zodat de voedende effecten op het gehele oog kunnen inwerken. Deze oogbehandeling wordt gebruikt om het zicht te verbeteren of ter preventie van de achteruitgang van het zicht.

Akshi Seka (oogbehandeling)

Tijdens een Akshi Seka behandeling wordt medicinale olie in een constante straal op de gesloten ogen gegoten. Deze oogbehandeling verlicht stress op de ogen en verbetert het zicht.

Karna Purana (oorbehandeling)Karna Purana (oorbehandeling)

Karna Purana is een oorbehandeling waarbij warme kruidenolie in het oor wordt gegoten. Deze behandeling zorgt voor een diepe kalmerende ontspanning, het is een moment van totale overgave aan de stilte. Karna Purana wordt gebruikt bij o.a. oorontsteking, oorsuizen, duizeligheid, stijfheid in de nek of kaak en hoofdklachten.

Shiro Basti (hoofdbehandeling)

Shiro Basti (hoofdbehandeling)

Shiro Basti is een behandeling waarbij medicinale olie in een kapje op het hoofd wordt gegoten. De olie kan zo een bepaalde tijd inwerken op het hoofd en het voorhoofd. Shiro Basti helpt bij aandoeningen van het hoofd, slapeloosheid, mentale problemen, verlammingen, etc.

Shiro Pichu (incl. hoofdmassage)Shiro Pichu (incl. hoofdmassage)

Bij een Shiro Pichu behandeling wordt een medicinale olie op een kompres op het hoofd gegoten. Wanneer de olie in het kompres is ingetrokken, wordt de hoofdhuid licht gemasseerd. Deze behandeling is zeer effectief bij slapeloosheid, milde hoofdpijn en spanningsklachten die het gehele lichaam kunnen verstoren.

Janu Basti (kniebehandeling)Janu Basti (kniebehandeling)

Bij Janu Basti wordt een dam van deeg opgebouwd op de te behandelen knie, waarin vervolgens warme medicinale (kruiden)olie wordt gebracht. Deze plaatselijke behandeling van de knie werkt goed voor alle knie-stoornissen. Deze olie heeft een diepe ontspannende werking en verlicht pijn en stijfheid van die knie.

Valuka Sveda (reumabehandeling)Pinda Sweda (kruidenstempel massage)

Pinda Sweda is een behandeling met kruidenstempels (buideltje gevuld met verwarmde rijst gemengd met kruiden). De stempel wordt aangebracht op het pijnlijke lichaamsdeel en heeft een verwarmende en voedende werking. Deze behandeling is met name geschikt voor patiënten met spier- en reumatische aandoeningen.

Shashtik Shali Pinda SvedaShashtik Shali Pinda Sveda

Bij Shashtik Shali Pinda Sveda wordt een kruidenstempel gevuld met in melk en diverse ayurvedische kruiden gekookte rijst aangebracht op het pijnlijke lichaamsdeel. Deze behandeling versterkt spieren,versoepelt de gewrichten en werkt zeer effectief bij bot- en zenuwaandoeningen. Het wordt ook voorgeschreven bij verlammingen als gevolg van hersenbeschadiging.

Raktamokshana (aderlating)

Tijdens Raktamokshana wordt een kleine hoeveelheid bloed afgenomen, waardoor het lichaam (zowel als de geest) gestimuleerd worden om het bloed van afvalstoffen en overtollige Pitta te ontdoen. Het reinigt het bloed en dus het hele lichaam. Deze behandeling is veilig en vrij pijnloos en wordt aanbevolen bij o.a. eczeem, huiduitslag en chronische jeuk.

Reacties zijn gesloten.